objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 14. oktober 2007 ob 07:35

Kdo bo zmagal v Mariboru: Borut Pahor ali Metka Tekavčič?
Kadrovski spopad med Markom in Markom na kongresu Mladega Foruma v štajerski prestolnici
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Nekaj manj kot 80 delegatov kongresa Mladega foruma SD, ki se je danes začel v Mariboru in bo trajal do nedelje, bo volilo novo vodstvo, odločalo o programskih in statutarnih spremembah ter sprejemalo resolucije. Na otvoritvi kongresa je delegate poleg predsednika podmladka SD Dejana Levaniča nagovoril tudi predsedniški kandidat Danilo Türk. Predsednik stranke Borut Pahor pa je zaradi počivanja po sinočnji operaciji granoloma kongresu poslal le video sporočilo.
Za predsedniško funkcijo se potegujeta predsednik lokalnega kluba v Novi Gorici in član biroja Evropske socialistične mladine (ESOSY) Marko Baruca ter predsednik ljubljanskega lokalnega kluba in član predsedstva Mladega foruma SD Marko Kastelic. Po naših informacijah gre pri obeh kandidaturah tudi za kadrovski boj med Borutom Pahorjem in predsednico ljubljanskega odbora Socialnih demokratov Metko Tekavčič. Medtem ko je Baruca tipični predstavnik mladih v stranki, ki so ves čas podpirali Pahorja in želeli njegovo kandidaturo na prihodnjih volitvah v državni zbor, naj bi bil Kastelic bolj pod vplivom Tekavčičeve, ki naj bi se do zadnjega zavzemala za to, da Pahor kandidira za predsednika države.


Zanimivo je tudi, da naj bi posebno strankarsko tematsko razpravo o mladih v prihodnjih tednih pripravljal Vlado Dimovski, mož Metke Tekavčič in predsednik konference SD.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejana Levanič Danilo Türk Borut Pahor Marko Baruca Marko Kastelic Metko Tekavčič Vlado Dimovski

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo bo zmagal v Mariboru: Borut Pahor ali Metka Tekavčič?