objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Ponedeljek, 22. oktober 2007 ob 16:13

Marlenna: Barbara Miklič Türk me spominja na Jackie Kennedy
Nuša Derenda in Raay nista volila, večina vprašanih estradnikov navija za Danila Türka
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenske estradnike smo vprašali, ali so pričakovali izid včerajšnjega prvega kroga predsedniških volitev in za koga navijajo v drugem krogu, ko se bosta 11. novembra najverjetneje pomerila Lojze Peterle in Danilo Türk. Pozitivno smo bili presenečeni, ker kar dobro poznajo slovensko politično sceno in da so v večini vsi opredeljeni glede svojih kandidatov.

Špela Grošelj, pevka skupine Atomik harmonik: Pričakovala sem, da se bosta Lojze Peterle in Danilo Türk uvrstila v drugi krog, obenem pa sem tudi pričakovala, da bo imel Peterle največ glasov. Zanj navijam tudi sama in seveda bom zanj volila v drugem krogu.
Marlenna alias Tomaž Mihelič, televizijska voditeljica: Nisem pričakovala takega izida, sem si ga pa želela. Volila sem Danila Türka in ga bom tudi v drugem krogu. Predvsem zato, ker mi je njegova žena Barbara zelo všeč. Je zelo predsedniška in malo me spominja na Jackie Kennedy.

Alenka Godec, pevka: Presenečena sem bila, ker sem mislila, da bo Peterle prišel v drugi krog z malo večjim naskokom, je pa prav, da sta se v drugi krog uvrstila skupaj z Danilom Türkom. Za drugi krog pa še ne vem, koga bom volila. Bom videla, kaj imata oba kandidata za povedati, potem pa se bom odločila. Moram še malo razmisliti.

Aleš Klinar, glasbenik: Mislim, da smo vsi pričakovali, da se bo v drugi krog uvrstil Peterle. Glede na izjave, ki jih je gospod Peterle dajal v soočenjih pred volitvami glede domobrancev in Škofa Romžmana - to je bilo eno samo sprenevedanje in navijam za vsakega, ki se bo v drugem krogu pomeril proti njemu. Je pa dejstvo, da se v zadnjem času ponovno budi slovenska zavest, pripravljajo se stavke in to me veseli. Mislim, da se je folk končno zbudil in da se bo to poznalo pri izidu volitev.

Aleš Vovk-Raay, frontmen skupine Turbo Angels: Nisem šel volit, smo pa Turbo Angelsi volitve v nedeljo aktivno spremljali, saj bo v torek naša Marjetka nastopila v Piramidi in tam bo ena od tem tudi predsedniške volitve. Najbolj me je presenetilo, kako veliko glasov je dobil Zmago Jelinčič in kako malo jih je dobil Lojze Petrele, glede na vse napovedi, kako bo odstopal od drugih. Za drugi krog pa še ne vem. Bom šel volit, če bo imel kateri od kandidatov tako program, da me bo ganil. Najboljša kampanja je tista kampanja, ki se dotakne tistih, ki sicer politike sploh ne spremljajo.
Nuša Derenda, pevka: Žal včeraj nisem imela časa volit, sem pa pričakovala tak razplet. Predvsem to, da se bo gospod Peterle uvrstil v drugi krog. Mislim, da sta oba, Türk, ki je izredno simpatičen in razgledan, in Peterle dobra izbira za predsednika države.

Peter Januš, pevec: Nisem pričakoval takega izida prvega kroga, sem vseeno mislil, da bo gospoda Peterleta kdo prehitel. Bom pa v naslednjem krogu volil Danila Türka in to zato, ker ni iz vladajoče opcije.

Zdravko Geržina, lastnik agencije Videoton: Pričakoval sem precej tesno odločitev, oziroma, bal sem se, da bo bolj tesno med prvimi tremi. Mislim, da je bila taktika gospoda Petrleta precej zgrešena, ker se je preveč naslanjal na pomoč vladajoče stranke. Med Türkom in Gasparijem bi se težko odločal, volil pa bom enega od njiju, odvisno kateri bo šel v drugi krog.

Saša Lendero: Od štirih, ki so bili na začetku najbolj v igri, sta se mi zdela dva na nek način nevarna splošni svobodi in demokraciji. Nisem za nobene ekstremne politike in nisem za politike, za katerimi stojijo močne politične ali drugačne inštitucije. Tudi če so mi osebnostno zelo všeč, se bojim, kakšno moč ima tisti, ki stoji za njimi. Ne bom pa izdala, koga bom volila v drugem krogu.

Matjaž Lovše - Pikec, voditelj oddaje Hitova budilka na Radiu Hit: Volitve me pa toliko zanimajo kot lanski sneg.Drugače pa se mi je dozdevalo, da bo nekaj takega, no ne toliko na tesno. Ne navijam pa za nobenega.

Špela Močnik, radijska voditeljica in moderatorka resničnostnega šova Kmetija: Tako tesen izzid volitev me je res malce presenetil, vendar bo zato tudi drug krog verjetno toliko bolj napet. Težko bi se opredelila za favorita, dokler ne bo zagotovo jasno, kdo bo v drugem krogu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Danilo Türk Špela Grošelj Marlenna alias Tomaž Mihelič Barbara Jackie Kennedy Alenka Godec Aleš Klinar Aleš Vovk-Raay Zmago Jelinčič nuša derenda Peter Januš Zdravko Geržina saša lendero Matjaž Lovše - Pikec Špela Močnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marlenna: Barbara Miklič Türk me spominja na Jackie Kennedy