objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 25. oktober 2007 ob 06:52

Prvak SLS opozarja tudi Peterleta, naj bo jasnejši do vseh tem!
Oba, Janez Podobnik in Bojan Šrot, sta še v igri za predsedniško in podpredsedniško mesto
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik SLS ter minister za okolje in prostor Janez Podobnik je v današnji izjavi za javnost ob robu seje izvršilnega odbora dejal, da je soglasje za kandidaturo za predsednika stranke poleg njega dal tudi podpredsednik stranke in celjski župan Bojan Šrot. Oba sta dala soglasje tudi za podpredsedniško kandidaturo, je še pojasnil Podobnik. Šrot pa je povedal, da v vodstvu stranke še potekajo pogovori o tem, da bi bil na kongresu zgolj en kandidat za predsednika.
Šrot je sicer pojasnil, da z njegovim soglasjem za podpredsednika "še ostajajo odprta vrata za pogovor o tem, kako sestaviti najboljšo ekipo, ki bo vodila stranko po kongresu". Na kongresu bo namreč najverjetneje kandidiral le za eno funkcijo, je dejal. Podobnik pa meni, da morajo predkongresni čas izkoristiti za odkrit pogovor o tem, kako priti na kongres z najboljšo ekipo. To ne pomeni, da kongres ne bo odločal med dvema kandidatoma za predsednika, je še poudaril. Prvak SLS je še dejal, da je stranka šla "zavestno v oblikovanje močne ekipe". "Stranko naj vodi skupina," je poudaril. Meni tudi, da jih to razlikuje od drugih strank, ki so preveč poistovetene s posameznimi osebnostmi.
"Vodilni ljudje stranke se nahajamo v položaju, ko moramo sprejemati odločitve, ki se dobre za stranko, a ne nujno dobre za nas kot posameznike," je povedal celjski župan.
Podobnik je danes še dejal, da bi moral predsedniški kandidat Lojze Peterle v drugem krogu volitev "biti bolj jasen do vseh tem". Po Podobnikovem mnenju volivci zahtevajo jasna stališča. Volivci bi cenili Peterletov odnos do reševanja odprtih vprašanj s Hrvaško, do gradnje megazabavišča na Goriškem, do socialne politike in lastninjenja bank, zavarovalnic in pomembne infrastrukture, je dejal Podobnik.
#1#
Svet ljudske stranke se bo sestal še ta petek, kongres SLS pa bo 17. novembra v ljubljanskem hotelu Mons.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik bojan šrot Lojze Peterle

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prvak SLS opozarja tudi Peterleta, naj bo jasnejši do vseh tem!