objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 27. oktober 2007 ob 06:57

Joc Pečečnik je zvečer zmagal, Draško Veselinovič pa zjutraj rodil
Dnevnikova Gazela 2007 podjetje Elektronček iz Mengša, Pavlin tokrat prišel na prireditev
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Joc Pečečnik je bil s kipcem gazele v roki videti neznansko zadovoljen.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je v Cankarjevem domu na sklepnem izboru za najhitrejše rastoče podjetje v letu 2007 - Slovenska gazela nagrado zlata gazela podelil družbi Elektronček iz Mengša, srebrna gazela je solkansko podjetje Instrumentation Technologies, kateremu je nagrado podelila Maria do Carmo Allegro de Magalhines, veleposlanica Portugalske, predsedujoče članice EU, bronasto gazelo je iz rok predsednika sveta Gazel in prvega človeka KD Group Matjaža Gantarja dobila blejska družba Seaway. Mimogrede, Gantar je tudi polovični lastnik omenjene družbe.
Podeljevalci nagrade zlata gazela (ta se izbere na podlagi lestvic sveta gazel, uredniške komisije gazel in lestvice 500 najhitreje rastočih v državi) so se za podelitev priznanja Elektrončku odločili, ker je ta razvila celotno lastno proizvodnjo igralniških avtomatov, od programske opreme do mehanske konstrukcije. Omenjeno podjetje, ki ga je leta 1989 ustanovil Jože Pečečnik, bolj znan kot Joc, je v začetku razvijalo alarmne sisteme, pozneje pa se preusmerilo v izvoz in servisiranje računalnikov in nato v proizvodnjo računalniških blagajn. V igralništvo je skupina vstopila pred desetimi leti, ko je pod blagovno znamko Interblock razvila lasten igralniški avtomat in z njim dosegla velik uspeh na londonskem sejmu igralnih aparatov. Interblock je danes uveljavljena in zaščitena blagovna znamka v več kot 74 državah, med katerimi so tudi ZDA.
Joc Pečečnik, ki ga slovenska javnost zadnje čase pozna predvsem kot lastnika ljubljanskega nogometnega kluba Interblock in po ambiciozni nameri, da bo obnovil Plečnikov štadion za Bežigradom ter ga spremenil v najlepšega na svetu, sredi novembra potuje v Las Vegas, kjer čaka na dovoljenje za kazino in gradnjo hotela. V pridobitev dovoljenja je doslej investiral že pet milijonov dolarjev, kar se mu sicer ne zdi veliko.
#video1#
Podelitev gazel v Linhartovi dvorani pa je dokazala, da gazele postajajo pomemben event na zemljevidu slovenskih poslovno-zabavnih dogodkov; nenazadnje smo opazili tudi precej znanih obrazov, predsednik uprave Dnevnika Banko Pavlin pa se je pohvalil, da sponzorji gazel zdaj celo sami trkajo na vrata Dnevnikove hiše in sprašujejo, ali bi lahko sodelovali. Gazele naj bi Dnevniku prinašale tudi precej denarja. Medklic, Pavlin je letos bil na prireditvi, za razliko od lani, ko je ravno v času gazel legendarno odpotoval na dopust v Južno Ameriko, zaradi njegove odsotnosti pa je prihod na gazele potem odpovedal tudi predsednik vlade Janez Janša. Od politikov je prišla edino predsednica LDS Katarina Kresal (vsepovsod navzočih predsedniških kandidatov, Lojzeta Peterleta in Danila Türka, organizatorji niso vabili), v družbi predsednika uprave Deželne banke Draška Veselinoviča, ki se je potem cel večer motal okoli nje. Zanimivo, da je Veselinovič sploh prišel v Cankarjev dom, kajti njegova soproga Natalija Racman Veselinovič, nekdanja televizijska novinarka, je zjutraj rodila njunega drugega otroka (žal pa nam ni uspelo izvedeti, sta dobila fantka ali punčko). Bil je seveda tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pa najhitrejši Slovenec Matic Osovnikar, ki je zmagovalcu Gazel 2007, Jocu Pečeniku, podaril simbolični par njegovih šprinteric, in predsednik Gospodarske zbornice Zdenko Pavček. Prireditev je vodila televizijka Bernarda Žarn, odrske pogovore z nagrajenci pa nekdanji novinar Vito Avguštin, ki se je po novem preselil v Dnevnikov marketing. Minister Vizjak je prireditev zelo hitro zapustil in odbrzel v hotel Union, na modno revijo sevniške Lisce, kjer ga je poleg manekenk v spodnjem perilu, čakal tudi njegov poslovni kompanjon Dari Južna, lastnik poslovne skupine Perspektiva, kamor spada tudi Lisca.


				Draško Veselinovič in Katarina Kresal prihajata na prireditev. Potem sta skoraj cel večer preživela skupaj.<br>
			Draško Veselinovič in Katarina Kresal prihajata na prireditev. Potem sta skoraj cel večer preživela skupaj.

				Zmagovalec tranzicije, kot sebi pravi ljubljanski župan Zoran Janković, se je razveselil družbe ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka.<br>
			Zmagovalec tranzicije, kot sebi pravi ljubljanski župan Zoran Janković, se je razveselil družbe ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka.

				Bojan Petan (DZS) in Branko Pavlin (Dnevnik) sta nazdravila pred začetkom prireditve v Cankarjevem domu. Zanimivo, da se Petan ni usedel v prvo vrsto Linhartove dvorane, ampak nekje daleč zadaj.<br>
			Bojan Petan (DZS) in Branko Pavlin (Dnevnik) sta nazdravila pred začetkom prireditve v Cankarjevem domu. Zanimivo, da se Petan ni usedel v prvo vrsto Linhartove dvorane, ampak nekje daleč zadaj.

				Nič ne skrbi, saj te bomo kmalu kupili... je morda Pavle Vrabec, namestnik direktorja Pop TV in Kanala A, tolažil Staneta Graha, lastnika TV Pika, televizije, ki jo kupuje ameriški Pro Plus, minister za kulturo Vasko Simoniti pa za posel ne izda soglasja.<br>
			Nič ne skrbi, saj te bomo kmalu kupili... je morda Pavle Vrabec, namestnik direktorja Pop TV in Kanala A, tolažil Staneta Graha, lastnika TV Pika, televizije, ki jo kupuje ameriški Pro Plus, minister za kulturo Vasko Simoniti pa za posel ne izda soglasja.

				Šefica organizacijskega odbora Dnevnikovih gazel, Tjaša Artnik Knibbe, ljubko objema svojega moža, Nizozemca Remca Knibbeja.<br>
			Šefica organizacijskega odbora Dnevnikovih gazel, Tjaša Artnik Knibbe, ljubko objema svojega moža, Nizozemca Remca Knibbeja.

				Zelo osamljeni tajkun Matjaž Gantar.<br>
			Zelo osamljeni tajkun Matjaž Gantar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Vizjak Maria do Carmo Allegro de Magalhines Matjaža Gantarja Jože Pečečnik Joc Banko Pavlin Janez Janša Katarina Kresal Lojzeta Peterleta Danila Turka Draška Veselinoviča Natalija Racman Veselinovič zoran janković Matic Osovnikar Zdenko Pavček Bernarda Žarn Vito Avguštin Dari Južna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Joc Pečečnik je zvečer zmagal, Draško Veselinovič pa zjutraj rodil