objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 30. oktober 2007 ob 09:12

Lojze storniral Kučanov Forum 21
Preštete glasovnice iz tujine, v drugi krog uradno Peterle in Türk, Gaspari se poslavlja
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Na Državni volilni komisiji (DVK) so prešteli tudi glasove iz tujine. Po preštetih 4200 glasovnicah iz tujine, je skoraj polovico (2000) glasov prejel Lojze Peterle, Mitja Gaspari 764, Danilo Türk pa en glas manj. Po napovedih naj bi DVK, če ne bo kakšnih zapletov ali sodnih sporov, uradni izid prvega kroga volitev objavila danes in tudi razpisala ponovno glasovanje, ki bo po načrtih 11. novembra, hkrati z referendumom o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic.
Po podatkih objavljenih na spletni strani DVK so volilne komisije včeraj do 19. ure preštele 989.911 glasovnic. Peterle je po tem štetju prejel 28,7 odstotka podpore, Türk 24,48 odstotka glasov, Gaspari 24,1 odstotka glasov, Zmago Jelinčič Plemeniti 19,18 odstotka glasov, Darko Krajnc 2,18 odstotka glasov volivcev, Elena Pečarič 0,89 odstotka glasov, Monika Piberl pa 0,48 odstotka glasov volivcev. Zdaj čakajo še rezultate iz volilne enote Ljubljana Center, kjer morajo prešteti okoli 1000 glasovnic. Rezultate jim morajo iz volilne enote poslati najkasneje do polnoči, so še pojasnili na DVK. Glede na to, da je Türk po neuradnih podatkih doslej dobil 241.066, Gaspari pa 237.291, še ne preštetih 1000 glasovnic ne bo vplivalo na vrstni red. V drugem krogu se bosta tako pomerila Peterle in Türk, kar pa bo DVK uradno potrdila na današnji seji, ko bo ugotavljala uradni izid volitev.
Lojze Peterle pa je medtem že storniral soočenje z Danilom Türkom na Kučanovem Forumu 21, sklicanem za prihodnji ponedeljek v ljubljanskem hotelu Mons. Po naših informacijah naj bi Peterle udeležbo najprej potrdil, potem pa prihod preklical (kar bi že lahko tolmačili kot spremembo kursa njegove predvolilne kampanje), zato bo v Monsu samo Türk in kakšnega posebnega soočenja očitno ne bo.
Za danes dopoldne pa je tiskovno konferenco sklical tudi Mitja Gaspari, kot zadnjo v svojem volilnem štabu na Ciril-Metodovem trgu 1, na kateri se bo predvidoma tudi uradno poslovil od volilne kampanje in predsedniških volitev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Mitja Gaspari Danilo Türk Zmago Jelinčič Plemeniti Darko Krajnc Elena Pečarič Monika Piberl Kučanovem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lojze storniral Kučanov Forum 21