objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 10. november 2007 ob 07:16

Drle spet piše za svoj spletni portal!
Vrnitev Janeza Drnovška: piše za famozno Gibanje, v službo pa pride v ponedeljek
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po tem ko je slovenski predsednik Janez Drnovšek prejšnji teden zbolel in je ob spominu na mrtve odpovedal polaganje vencev na ljubljanskih Žalah, je ta teden na dopustu. Vseeno pa aktualni, toda odhajajoči predsednik, ki se mu decembra izteče petletni mandat, dela. Včeraj je namreč v državni zbor poslal predlog za štiri nove ustavne sodnike, danes pa se je po 18. oktobru znova oglasil na spletnih straneh Gibanja za pravičnost in razvoj, kjer je razmišljal o propadanju našega planeta.
"Klimatske spremembe so vedno bolj intenzivne. Njihova dinamika se pospešuje. Pred 10 leti smo mislili, da nas bodo zadele čez 100 let. Danes nekateri znanstveniki že vedo, da so usodne posledice segrevanja ozračja pred vrati. Ne bodo zadele naših potomcev ampak že kar nas.Vprašanje zdaj je, kje je točka, ko ni več vrnitve. Kdaj bo nastopil trenutek, ko bo zemeljska atmosfera nepovratno uničena. Bo to čez 20 let? Morda čez 15 let? Morda če z 10 let? Ali pa že čez 5 let? Napovedi so nezanesljive. Tisto, kar je zanesljivo je, da se tempo uničevanja izredno in povsem nekontrolirano povečuje. Tisto, kar je veljalo dve leti nazaj, so danes grozljiva dejstva že presegla. Ali kdo kaj stori? Ali slišite kakšen alarm? Se naši svetovni voditelji ukvarjajo s tem? Ne, nič od tega se ne dogaja. Svet mirno drvi v prepad, svetovni politiki pa se še naprej igrajo svoje igrice oblasti, vpliva, prestiža. Ekološka vprašanja jih zanimajo toliko kot mislijo, da to koristi njihovi javni podobi ( PR ). Velike korporacije se trudijo, da neprijetna dejstva ne bi prišla v javnost. Če že pridejo, naj gredo čimprej mimo, da bodo ljudje lahko naprej kinkali v svojem nizko zavednem potrošništvu, ki je glavni dosežek sodobne civilizacije. Se bodo morda mediji prebudili? Posamezniki že, a tudi medije obvladuje kapital in profitni motiv. Veliko prostora že ne bodo dali tistim, ki kvarijo sodobno idilo. Lahko sploh še kaj reši Zemljo in človeštvo," se sprašuje Drnovšek, ki se, zanimivo, od začetka letošnjega leta nič več ne podpisuje kot famozni Janez D. Kjer je bil ponavadi njegov podpis, je zdaj naveden le naslov njegove misli.

Šefinja njegovega kabineta Valentina Flander pa je za naš portal povedala, da naj bi Drnovšek v službo v predsedniško palačo prišel v ponedeljek, saj si je dopust vzel samo ta teden. Takrat bo seveda tudi že debelo znano, kdo bo njegov naslednik na funkciji šefa države.
V sredo pa naj bi se srečal z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, ki na povabilo slovenskega kolega Dimitrija Rupla prihaja na enodnevni obisk v Slovenijo. Ob tem dodajmo še, da se bo ta dan slovenski premier Janez Janša mudil na enodnevnem uradnem obisku v Londonu, tako da se s prvim možem ruske diplomacije tudi tokrat ne bo srečal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Drnovšek Janez D. Valentina Flander Sergejem Lavrovom Dimitrija Rupla Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drle spet piše za svoj spletni portal!