objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. november 2007 ob 19:14

Opera bar: Pustili so ga samega...
Poraženemu kandidatu Peterletu so bili na koncu v oporo le družina in redki kolegi
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Čeprav je hudo poraženi predsedniški kandidat Lojze Peterle prihod v ljubljanski Opera bar v središču Ljubljane, kjer naj bi počakal rezultate drugega kroga predsedniških volitev, napovedal za 18. uro, je na prizorišče prišel šele okoli pol sedmih. Mimogrede, Peterletov volilni štab je rezultate prvega kroga presdedniških volitev počakal v veliko bolj razkošni dvorani hotela Lev. Ob prihodu v lokal v središču Ljubljane, mimogrede, prišel je iz sedeža Bajukovevo Nove Slovenije (NSi), ki je nasproti omenjenega lokala, ni želel dajati nobenih izjav. Precej mrkega obraza je takoj odšel v manjši prostor lokala, kjer sta mu družbo delala tesna sodelavca iz njegovega volilnega štaba, podjetnik Ivo Boscarol in predsednik podmladka NSi Robert Ilc. Da ne bi novinarji prišli do njega, pa so poskrbeli varnostniki, ki so zaprli dostop do tega dela lokala. Vseeno pa je poraženi predsedniški kandidat 15 minut pred javno objavo rezultatov dal izjavo za Pop TV.
Malo pred sedmo uro zvečer so se v Opera baru začeli zbirati tudi drugi znani obrazi, Peterletov glavni svetovalec za politični marketing Igor Arih, članica NSi Slavica Navinšek, glasbenik Gianni Rijavec, državni sekretar Zorko Pelikah, podpredsednica NSi in evroposlanka Ljudmila Novak ter poslanci NSi Janez Drobnič, Alojz Sok in Jožef Horvat, prišel pa je tudi poslanec Janševe SDS Franc Pukšič. Nekaj minut pred sedmo so v Opera bar priromali tudi preostali člani družine Peterle, soproga Branka, sin Ožbej ter hčeri Meta in Neža. Tri minute do 19. ure se je pojavil še prvak NSi Andrej Bajuk s soprogo Katarino, malo za njim pa poklapani poslanec NSi Anton Kokalj in nekoliko bolje razpoložena direktorica  Izolskega centra za zdravljenje bolezni srca in ožilja Medicor, Metka Zorc.
Vsi prisotni so bili vidno razočarani nad slabim rezultatov Peterleta, slabe volje pa ni mogel skriti ni poraženec sam. Ob vklopu kamer je dejal, da poraza ne jemlje osebno, ampak gre po njegovem za glas proti vladi. Prvi predstavnik vlade, če odštejemo člane NSi, je šele ob pol osmih v Peterletov štab prišel zaenkrat še prvak SLS in minister za okolje in prostor Janez Podobnik, pol ure za njim pa se je za kratek čas oglasil še podpredsednik SDS in minister za šolstvo in šport Milan Zver, z njim je prišel tudi državni sekretar v Janševem kabinetu Vinko Gorenak.

Čeprav je bil lokal nabito poln, pa je bilo jasno, da so Peterleta prišli podpreti le redki politični podporniki. "Pustili so ga samega," je bilo večkrat slišati, vsi pa so pogrešali tudi nekdanjega šefa Peterletovega volilnega štaba Marka Pogorevca. Kot je znano, je slednjega  Peterle zamenjal tako rekoč tik pred drugim krogom volitev, po tem ko je koprski župan Boris Popoviču zaradi nekdanjega direktorja policije napovedal vojno proti Peterletu. V turobnem vzdušju se je Opera bar  prazniti okoli pol devetih, takrat je Peterle z družino in svojimi podporniki odšel v tiskovno središče v Cankarjev dom, kjer je priznal poraz in čestital zmagovalcu letošnjih volitev.
#video1#
Jutri ekskluzivno na Pozareport.si: dogajanje v zmagovitem volilnem štabu Danila Türka v ljubljanski restavraciji Glažuta.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lojze peterle Bajukovevo Ivo Boscarol Robert Ilc Igor Arih Slavica Navinšek, Gianni Rijavec Zorko Pelikah ljudmila novak Janez Drobnič, Alojz Sok jožef horvat Janševe Franc Pukšič Branka, Ožbej Meta Neža andrej bajuk Katarino Anton Kokalj Metka Zorc Janez Podobnik, milan zver Vinko Gorenak Marka Pogorevca Boris Popoviču Danila Türka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Opera bar: Pustili so ga samega...