objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. november 2007 ob 10:33

V boju za podpredsedniško mesto SLS štiri ženske
Kandidatke so Nada Skuk, Irena Majcen, Metka Pirš in Dragica Strnad Pražnikar
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska ljudska stranka (SLS) bo na sobotnem kongresu dobila novo vodstvo. Znano je, da je minuli petek aktualni predsednik Janez Podobnik odstopil od kandidature za prvega moža stranke in tako vodenje SLS prepustil celjskemu županu Bojanu Šrotu. O njegovi izvolitvi, teoretično potrebuje le en glas, bo na sobotnem kongresu odločalo okoli 230 delegatov.
Bolj zanimiv bo boj za dve podpredsedniški mesti, saj se zanju, kot smo izvedeli od naših virov, poteguje sedem kandidatov. Eno mesto je po vsej verjetnosti rezervirano za sedanjega predsednika Janeza Podobnika. Za položaj pa se potegujejo še dosedanja podpredsednica Nada Skuk, slovenjebistriška županja Irena Majcen, članica sveta SLS Metka Pirš, Dragica Strnad Pražnikar, škofjeloški župan Igor Draksler in podpredsednik ljubljanskega odbora stranke in predsednik javnega sklada za regionalni razvoj Velislav Žvipelj. Strankin statut pa pravi, da mora na podpredsedniškem mestu biti vsaj ena ženska. Ker je mesto moškega kandidata tako rekoč že zasedeno, se bo očitno boj bil samo med ženskami, med katerimi naj bi največ možnosti imela dosedanja podpredsednica Nada Skuk.
Kongres očitno ne bo prinesel velikih sprememb v samem vrhu, drugače pa je z ostalimi organi stranke. Za okoli 50 funkcij naj bi se namreč potegovalo kar 250 članov SLS. Med njimi pa po naših informacijah ni nekdanjega prvega moža stranke in podpredsednika slovenske vlade Marjana Podobnika. Slednji naj bi še naprej vodil Slovensko narodno zvezo pri SLS, ki se zavzema za pravično ureditev meje med Slovenijo in Hrvaško.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Podobnik Bojanu Šrotu Janeza Podobnika Nada Skuk irena majcen Metka Pirš, Dragica Strnad Pražnikar Igor Draksler Velislav Žvipelj. Marjana Podobnika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V boju za podpredsedniško mesto SLS štiri ženske