objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sreda, 5. december 2007 ob 00:23

Presenečenje: Jelinčič peti najbolj priljubljen politik v državi!
Anketa Dela: Pahorjevi daleč pred Janšo, Golobičev Zares prvič prehitel LDS
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Anketirani v tokratni anketi Dela so največ podpore namenili SD, medtem ko bi največja vladna stranka SDS, če bi bile v kratkem volitve dobila malo več glasov anketiranih kot prejšnji mesec. Na tretjem mestu ostaja SNS, ki ji je podpora padla za slab odstotek. Najbolj priljubljen politik na Barometru priljubljenosti je Danilo Türk, ki je s prvega mesta izpodrinil Boruta Pahorja. Lestvico pa zaradi najnižjih ocen zapuščata Andrej Bajuk in Dimitrij Rupel.

Na vprašanje, katero stranko bi volili, če bi bile jutri volitve, se je največ, 27,3 odstotka, vprašanih, odločilo za Pahorjeve SD. Za drugouvrščeno Janševo SDS bi glasovalo 14,2 odstotka anketiranih. Sledijo Jelinčičeva SNS z 8,4 odstotka, Golobičev Zares s 7,9 odstotka, LDS Katarine Kresal s 4,3 odstotka, Bajukova NSi s 4,2 odstotka in Šrotova SLS z 2,1 odstotka glasov. Najslabše pa se je med parlamentarnimi strankami odrezala Erjavčev DeSUS, ki ji je svoj glas prisodilo 0,8 odstotka vprašanih.
Anketirance so tudi povprašali, kako ocenjujejo delo slovenske vlade v preteklem mesecu. 4,1 odstotka vprašanih odgovorilo "zelo pozitivno", "pozitivno" 17,9 odstotka, odgovor "srednje" jih je dalo 15,9 odstotka, "negativno" 36,1 odstotka in odgovor "zelo negativno" 23 odstotkov. Za nobeno od ponujenih možnosti se ni moglo odločiti tri odstotke vprašanih. Srednja ocena dela vlade tokrat znaša 2,42, kar je najnižja ocena dela vlade doslej.
Najslabše doslej je ocenjeno tudi delo Cukjatijevega parlamenta. Na vprašanje, kako ocenjujejo delo parlamenta v zadnjem mesecu, je z "zelo pozitivno" odgovorilo 2,8 odstotka anketiranih, z oceno "pozitivno" 21,4 odstotka, "srednje" 19,5 odstotka, "negativno" 34,8 odstotka in oceno "zelo negativno" 15,6 odstotka. Srednja ocena dela parlamenta tokrat znaša 2,59. Prejšnji mesec je bila 2,71, pred dvema mesecema 2,87, na tej ravni pa se je zadrževala vse od začetka leta.
Pri barometru priljubljenosti politikov je tokrat pri vrhu po dolgem času prišlo do sprememb. Vodi novi predsednik države Danilo Türk, drugi je Borut Pahor tretje mesto pripada neuspešnemu predsedniškemu kandidatu Mitji Gaspariju, četrti pa je ljubljanski župan Zoran Janković. Manjše presenečenje pa je uvrstitev Zmaga Jelinčiča Plemenitega na peto mesto. Prihodnji mesec se bosta na lestvico po izboru anketiranih uvrstila Katarina Kresal in Bojan Šrot.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk Boruta Pahorja andrej bajuk dimitrij rupel Janševo Katarine Kresal Šrotova Erjavčev Cukjatijevega Mitji Gaspariju zoran janković Zmaga Jelinčiča Plemenitega

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Presenečenje: Jelinčič peti najbolj priljubljen politik v državi!