objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 3. december 2007 ob 21:54

Jani Sever menda ne bo novi Šurla
Nekdanji odgovorni urednik Mladine zanikal govorice, da prek Zdolška prevzema Mag
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Jani Sever, nekdanji odgovorni urednik Mladine, je za naš portal zanikal govorice, da odhaja na Mag, kjer naj bi postal novi odgovorni urednik. Znano je namreč, da sta Sever in član nadzornega sveta Dela ter odvetnik Stojan Zdolšek v zelo dobrih odnosih (Zdolšek se je, denimo, kot eden izmed redkih znanih obrazov pojavil tudi na odprtju Severjevega spletnega portala Vest.si), in prav  slednji naj bi Severja forsiral na mesto uredniškega šefa Maga. Če bi Sever slučajno res prevzel Mag, bi zraven najverjetneje potegnil tudi znanega fotografa in sodelavca Denisa Sarkiča, kar pa bi nedvomno povzročilo konec portala Vest.si.
Mimogrede, morebitno imenovanje Janija Severja za novega šefa tednika Mag bi bilo za Magove novinarje zagotovo še hujša travma kot ukinitev Maga.
Kot je znano, so nadzorniki Dela objavili razpis za prosto delovno mesto odgovornega urednika tednika Mag, petkove dogodke v Delovi stavbi pa akterji in poznavalci tolmačijo na različne načine. Menda naj bi razvpita predsednica nadzornega sveta Andrijana Starina Kosem poskušala umirjati strasti, tudi v pogovoru z nekdanjim šefom uprave Dela Danilom Slivnikom; slednjim zato, ker ima največji vpliv na dosedanjega v.d. odgovornega urednika Maga Silvestra Šurlo, ki je že najavil, da se bo na razpis prijavil, hkrati pa že javno trdi, da bi bili razlogi za njegovo neimenovanje lahko samo politični.
Naši viri blizu vodstva Pivovarne Laško trdijo, da je predsednik uprave Boško Šrot po intervjuju s predsednikom vlade Janezom Janšo, v zadnji številki Maga, jezno in impulzivno zahteval zamenjavo Šurle, toda kasneje pa naj bi mu nekateri njegovi svetovalci prišepnili, da naj bi ASK in Zdolšek šla pri vmešavanju v uredniško politiko Maga (in menda tudi Dela) vendarle predaleč, zato bi bilo modro zadeve umiriti. Še zlasti po javnem pozivu izvršilnega odbora aktiva novinarjev Dela, ki je obsodil poskuse vplivanja na vsebino in uredniško politiko tednika Mag s strani predsednice in podpredsednika nadzornega sveta Dela, Andrijane Starine Kosem in Stojana Zdolška, na katere so v javnem protestnem pismu opozorili zaposleni na Magu.
Po naših informacijah pa naj bi lastniki Dela vztrajali na tem, da se Šurlo ne imenuje za odgovornega urednika za naslednjih pet let. Menda tudi zato, ker si ne smejo dovoliti situacije, da bi kdorkoli izmed urednikov ali novinarjev z javnimi pozivi tako rekoč določal kadrovsko politiko, ki je izključno v domeni lastnikov. Zato naj bi si Šurla s svojim nastopi in izjavami v javnosti pravzaprav delal medvedjo uslugo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jani Sever stojan zdolšek Denisa Sarkiča Andrijana Starina Kosem Danilom Slivnikom Silvestra Šurlo Boško Šrot Janezom Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jani Sever menda ne bo novi Šurla