objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 12. december 2007 ob 17:30

Marko Potrč podpisal za TVS, Veso Stojanov po napovedih na Magu
Petar Radović potrdil ponedeljkov deal z Markom Potrčem; Stojanov pripravlja Der Spiegel
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Odgovorni urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Petar Radović je za naš portal potrdil, da je v ponedeljek dopoldne voditelj oddaje Svet na Kanalu A Marko Potrč podpisal pogodbo s TVS. Prestop na Kolodvorsko 2-4 se bo zgodil prvega januarja 2008, Potrč pa prevzema mesto voditelja in urednika nedeljske oddaje NLP. V vlogi voditelja bo zamenjal Dejana Pevčeviča, na mestu urednika pa Natalijo Gorščak. Po naših informacijah je Potrč s podpisom pogodbe že seznanil urednika Sveta na Kanalu A Bojana Travna, ni pa še znano, kdo bo namesto Potrča prevzel vodenje te oddaje. Lili Žagar, Potrčeva sovoditeljica Sveta na Kanalu A in njegova intimna prijateljica, ostaja na Kanalu A, saj se na TVS zanjo niso odločili, čeprav sta Potrč in Žagarjeva pritiskala na Radoviča, naj TVS podpiše pogodbo tudi z njo. Potrčeva sovoditeljica v NLP tako ostaja igralka Tjaša Železnik.
Je pa zanimivo, da je Radović v nekem ožjem krogu samokritično priznal, da se je glede NLP uštel pri Pevčeviču in Gorščakovi, zato upa, da se ne bo tudi pri Potrču. Mariborski radijski in televizijski voditelj namreč velja za izjemno konfliktnega človeka, ki med drugim grobo nadira sodelavce, poleg tega nima nobenih uredniških izkušenj. Nazadnje se je Potrč sprl tudi z Bojanom Travnom. Lili Žagar pa se medtem že nekaj časa pritožuje, da jo na Kanalu A zaradi Potrčevih pogajanj s TVS šikanirajo, predvsem pomočnik generalnega direktorja Pop TV in Kanala A Pavle Vrabec. Prejšnji teden, denimo, so se po eni od končanih oddaj v Travnovi pisarni zbrali Bojan Traven, producent Sveta na Kanalu A Dragan Kneževič in Žagarjeva. Sestankovali so dve uri, skozi stekleno steno pa je bilo videti Lili Žagar povsem objokano ...
Kot smo včeraj že napovedali, so člani nadzornega sveta Dela na podlagi razpisnih pogojev za novega odgovornega urednika tednika Mag soglasno predlagali komentatorja časopisa Delo Vesa Stojanova. Na objavljeni razpis se je prijavilo šest kandidatov, to funkcijo pa trenutno opravlja vršilec dolžnosti odgovornega urednika Silvester Šurla. O izbiri bodo nadzorniki obvestili novinarje Maga, ki bodo lahko o kandidatu podali neobvezujoče mnenje. Potem sledi imenovanje.
Sicer pa Veso Stojanov, tudi član nadzornega sveta Dela, zagotovo ne more računati na večinsko podporo zaposlenih novinarjev na Magu; še več, mnogi ocenjujejo, da bo doživel podoben ali še hujši sprejem, kot ga je bil na Delu deležen zdaj že bivši odgovorni urednik Peter Jančič. Nenazadnje zato, ker Stojanov pripravlja temeljito spremembo uredniške politike Maga, ki naj bi v prihodnjih dveh letih postal sodobni njuzmagazin, nekakšen slovenski Der Spiegel. Na Magu naj bi prišlo tudi do nekaterih kadrovskih zamenjav in prerazporeditev, zlasti Igor Kršinar in Nenad Glucks naj ne bi bila več Magova vodilna politična reporterja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petar Radović Marko Potrč Dejana Pevčeviča Natalijo Gorščak Bojana Travna Lili Žagar Tjaša Železnik Pavle Vrabec Dragan Kneževič Vesa Stojanova silvester šurla Peter Jančič Igor Kršinar Nenad Glucks

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marko Potrč podpisal za TVS, Veso Stojanov po napovedih na Magu