objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 14. december 2007 ob 07:19

Ema 2008: Manca Špik neuradno favoritka, Brigita Šuler popenila
Tudi letos bo odločal televoting; Mirna Reynolds bo na odru kar trikrat
2007 Pozareport

Odpri galerijo

V torek, 11. decembra, je predizborna komisija, ki so jo sestavljali tekstopistka Elza Budau, glasbenika Andrej Šifrer in Vojko Sfiligoj, predstavnik javnosti in RTV Slovenija, Samo Koler ter Igor Pirkovič, izbrala 20 izvajalcev, ki bodo nastopili na preidzborih za Emo 2008. Komisija je skladbe razdelila v dve skupini, kar pomeni, da bodo izvajalci nastopili na dveh predizborih, ki bosta v petek in soboto, 1. in 2. februarja, finale pa bo v nedeljo, 3. februarja v Studiu 1 TV Slovenija.

Katera skupina bo tekmovala v prvem in katera v drugem ter vrstni red posameznega predizbora, bodo izžrebali izvajalci sami. Menda sta bila nad kakovostjo prispelih skladb precej razočarana člana komisije Elza Budau in Andrej Šifrer, avtorji skladb bi se morali po njunem mnenju bolj potruditi.
Seveda se je takoj, ko je bil seznam uvrščenih na Emo 2008 znan, začelo govoriti tudi o favoritih, med njimi se najglasneje omenja Manco Špik. Razloga za to naj bi bila dva: medijsko je ena najbolj prepoznavnih pevk, besedilo za pesem Še vedno nekaj čutim, pa je napisala preverjena tekstopiska Urša Vlašič. Naj spomnimo, da je ustvarila besedila za kar nekaj zmagovalnih skladb, med drugim za Vilija Resnika, Nušo Derenda in Omarja Naberja.
Špikova je za naš portal povedala, da lahko od nje na Emi pričakujemo povsem drugačno skladbo. "Več kot dobra uvrstitev bi mi pomenilo, da bi mojo novo pesem gledalci sprejeli vsaj tako dobro kot vse moje dosedanje. Za nastop se bom potrudila po najboljših močeh in si želim, da bo vse štimalo (glas, stas, koreografija, ekipa, obleka ...)! Močno upam tudi, da bo moj glas do Eme ostal močen, kajti tudi januarja imam veliko napornih celovečernih nastopov," nam je še razložila. Napovedovanje zmagovalca se ji zdi močno tvegana zadeva, po njenem mnenju bo zmagal tisti, ki bo prepričal z glasom in nastopom.

Rebeka Dremelj, ki bo na Emi nastopila že četrtič, je prepričana, da je pesem Vrag naj vzame njena najboljša do zdaj. Od udeležbe na slovenskem izboru za Evrosong, ki bo maja prihodnje leto v Beogradu, ne pričakuje ničesar drugega kot le dobro promocijo pesmi. "Karkoli drugega pričakovati, bi bilo neumno in naivno," nam je pojasnila, sicer pa ji je vseeno, kdo bo zmagal, meni, da ni vedno najboljša rešitev le zmaga.

Letos se je uspelo med dvajset izbrancev prebiti tudi skupini Turbo Angels. Po besedah frontmena skupine, Raaya, so najbolj ponosni na odlično besedilo, ki ga je spesnil Boštjan Groznik, njihova skladba Zabava pa je, kot že naslov pove, poskočna. Od nastopa na Emi si obetajo predvsem odlično promocijo pesmi. Mimogrede, Raay je kot producent sodeloval še pri dveh tekmovalnih skladbah, in sicer Še vedno nekaj čutim Mance Špik in Lepi fantje, ki jo izvaja Mirna Reynolds. Slednja pri Manci in Turbo Angelsih sodeluje tudi kot spremljevalna pevka. Teoretično ima tako kar veliko možnosti, da prihodnje leto odpotuje v Beograd.

Sicer pa je Reynoldsova prepričana, da bo februarja na odru Eme 2008 huda bitka. Tudi ona meni, da je besedilo njene pesmi, ki ga je napisala sama, eno njenih najboljših do zdaj. Kaj pa pričakuje od svojega nastopa? "Eh, ta pričakovanja prinašajo samo razočaranja! Tako bom rekla, od sebe pričakujem maksimalno dober nastop in to je vse. Ostalo so samo želje ...," ostaja realna. Ena od tistih, ki ji zaradi sistema televotinga prav tako napovedujejo dobro uvrstitev, je tudi mlada Eva Černe, ki sicer velja za eno najbolj nadarjenih slovenskih pevk. Nastopila bo s pesmijo Dovolj. Eva je lani v finalu izgubila dvoboj z Alenko Gotar in njenim Cvetom z juga.
Nad novico, da jo je komisija izbrala za prvo rezervo (to pomeni, da bo nastopila v primeru, če kateri od izbranih izvajalcev odpove udeležbo, kar je seveda malo verjetno, ali pa ga diskvalificirajo) pa je bila hudo razočarana pevka Brigita Šuler.

"Ne vem po kakšnem ključu je skladbe izbirala takoimenovana strokovna žirija, so v njej sploh sodelovali glasbeni strokovnjaki, njihove očitne igre me sploh ne zanimajo. Z mojo producentsko ekipo smo to novico sprejeli, pokomentirali in z njo zaključili v nekaj minutah. Skladba, ki sem jo poslala na Emo (avtorji so Werner, njegova žena Andreja in Robert Grubišić, op.a.),  je resnično odlično narejena in poslušalcem bi šla tudi hitro v uho. Prepričana sem, da bi bila na Emi zelo visoko uvrščena," se nad odločitvijo strokovne žirije jezi Šulerjeva, ki nam je zagotovila, da pri tako uspešni glasbeni karieri, kot je njena, v prihodnje ne namerava več trošiti energije za Emo. Druga rezerva je duet Cole in predsednik s skladbo Dober planet.

Za komentar o seznamu uvrščenih na Emo 2008 smo prosili tudi lanskoletno članico strokovne žirije Alenko Godec. "Skladb nisem slišala, zato težko komentiram izbiro, govorim lahko le o imenih. Že na prvi pogled je jasno, da Ema ni magnet za večino uveljavljenih imen, izjema sta morda Andraž Hribar in Ylenia, saj več kot pol izvajalcev sploh ne poznam. To pa seveda ne pomeni, da imajo slabe skladbe. Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi enkrat TV Slovenija poskusila s sistemom na povabila," predlaga Godčeva, ki prizna, da sistem televotinga, tudi letos bodo o zmagovalcu odločali gledalci, pač ni pisan na kožo njej in ostalim uveljavljenim glasbenikom.
Objavljamo seznam vseh dvajsetih izvajalcev, ki so se uvrstili v predizbor za Emo 2008:
Halgato Band (Nomadi)
Tiana (Povej!)
Male malice (Spam)
4Play (DJ)
Eva Černe (Dovolj)
Rebeka Dremelj (Vrag naj vzame)
Neža Trobec (Prav ti)
Sterotipi (Naravnost v srce)
Skupina Zaka'pa ne (Eo eo)
Iris (Peti element)
Skupina Langa (Za svobodo divjega srca)
Andraž Hribar (Corpomorto - Jutri jadram sam)
Ylenia (Našel si me)
Evromišn (Kako je ne bi imel)
Dennis (Ni me sram)
Manca Špik (Še vedno nekaj čutim)
Mirna Reynolds (Lepi fantje)
Johnny Bravo (Butn ..., butn!!!)
Turbo Angels (Zabava)
Petra (Ekstrem)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Elza Budau Andrej Šifrer Vojko Sfiligoj Samo Koler Igor Pirkovič Manco Špik Urša Vlašič Vilija Resnika Nušo Derenda Omarja Naberja rebeka dremelj Raaya, Boštjan Groznik Mirna Reynolds Eva Černe Alenko Gotar brigita šuler Werner andreja Robert Grubišić Cole Alenko Godec andraž hribar Ylenia

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ema 2008: Manca Špik neuradno favoritka, Brigita Šuler popenila