objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 20. december 2007 ob 17:11

Türk našel sekretarja urada, uradnika Sveza Stojana Tramteta
Novi predsednik bo svoje najboljše moštvo predstavil na ponedeljkovi tiskovni konferenci
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni sekretar urada novega predsednika republike naj bi postal Stojan Tramte, vodja sektorja za splošne in tehnične zadeve v Svezu, to je vladni službi za evropske zadeve, trdijo naši viri. Čeprav se govori, da naj bi predsednik Danilo Türk, ki sam vodi kadrovska pogajanja okoli bodočega kabineta in urada, imel v rezervi še eno ime, odločitev pa naj bi padla danes ali jutri. Danes dopoldne nam je Stojan Tramte tudi sam potrdil, da se je z novim predsednikom "pogovarjal o prevzemu funkcije generalnega sekretarja Urada predsednika republike". Ali bo v uradu pristal tudi Franci Perčič, naj bi bilo znano šele v nedeljo zvečer. Celotno sestavo kabineta in urada pa bo Danilo Türk predstavil na posebni tiskovni konferenci v ponedeljek.
Primopredaje predsedniških poslov, ki bo v nedeljo dopoldne, se bo zagotovo udeležil tudi odhajajoči predsednik države Janez Drnovšek. Medijem sicer ne bo dajal izjav, bo pa na voljo fotografom in snemalcem na krajšem fototerminu. Po naših informacijah bo Drnovšek, kljub menda ne ravno rožnatem zdravstvenem stanju, v soboto dopoldne šel po predbožičnih nakupih, v ljubljanskim Maxiju pa se bo dobil na kavi s prijateljem in predsednikom odvetniške zbornice Miho Kozincem.
Danilo Türk pa je imel kar nekaj težav z državnim protokolom okoli slavnostne prisege, ki bo v soboto zvečer v državnem zboru, z neposrednim prenosom na prvem programu TV Slovenija. Türk naj bi želel na prisego povabiti preveč prijateljev, po mnenju protokola pa za to ni dovolj prostora. Sedeži v dvorani so namreč namenjeni poslancem, evropskim poslancem in vladi, na balkonu pa diplomatom, državnim svetnikom in drugim protokolarnim izbrancem. V pogajanjih s protokolom naj bi Türk število povabljenih potem zmanjšal s 100 na 20 in zadeva je menda usklajena. Türk prav tako po končani prisegi ne bo nagovoril ljudi pred parlamentom, kar si je menda želel, protokol pa tega doslej ni prakticiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stojan Tramte Danilo Türk Franci Perčič Janez Drnovšek Miho Kozincem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Türk našel sekretarja urada, uradnika Sveza Stojana Tramteta