objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 21. december 2007 ob 15:56

Šrot in Jelinčič o Turku
k
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po besedah Zmaga Jelinčiča Plemenitega bo država prihranila, saj bo gospa predsednikova lahko sama krasila torte, ki bodo na sprejemih.
Posle predsednika republike ta vikend prevzema Danilo Türk, ki je v drugem krogu novembrskih volitev gladko premagal protikandidata, evroposlanca in prvega predsednika demokratično izvoljene slovenske vlade Lojzeta Peterleta. Türk, sicer nekdanji visoki uslužbenec Združenih narodov in predavatelj na ljubaljanski pravni fakulteti, je tretji slovenski predsednik. Pred njim sta položaj zasedala Milan Kučan, ki je bil slovenski predsednik deset let oziroma dva mandata, zadnjih pet let pa bivši predsednik vlade Janez Drnovšek. Glede na to, da sta bila ob prevzemu funkcije oba zelo izkušena politka, za Türka tega ne moremo trditi. Mnoge zato zanima, kako se bo novi predsednik znašel v teh krogih, prevsem pa kako se bo njegovo predsedovanje razlikovalo od njegovih dveh predhodnikov, ki še vedno spadata med najpriljubljenešje politike v državi. Predsednike strank smo zato vprašali, kje pričakujejo spremembne pri opravljanju predsedniške funkcije med Türkom in predhodnikoma.
Bojan Šrot, prvak SLS: "Čas bo pokazal razliko med predsedovanjem aktualnega predsednika dr. Türka  in bivšima predsednikoma. Kot predsednik SLS pa pričakujem, da bo novi predsednik spoštoval svojo zavezo in bo predsednik vseh Slovenk in Slovencev brez nepotrebnih delitev. Da bo svoje dragocene mednarodne izkušnje uporabil za promocijo naše države v svetu in da bo pri svojem delu in pristojnih imenovanjih iskal širša soglasja."
Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik SNS: "Upam da v marsičem, še posebej od Drnovška, čeprav mislim da se bo nadaljevala praksa sredinskega mencanja, ki Sloveniji do zdaj še ni prineslo nič dobrega. Nekatere izjave Turka že kažejo na uklanjanje Hrvatom, sicer pa je to tudi pri njem že ustaljen način dela, ko je predstavnikom zunanjega ministrstva pred časom, ko so ga prosili naj kaj lobira za Slovenijo v OZN, odgovarjal, da tega ne more, saj je vendar diplomat, ki mora ostati nevtralen itd. Bo pa država nekaj prihranila, saj bo gospa predsednikova lahko sama krasila torte, ki bodo na sprejemih. Če je to glavno, česar se je naučila v New Yorku v 13-ih letih, mora biti to že nekaj posebnega."


Odgovorov drugih predsednikov strank, Janeza Janše (SDS), Boruta Pahorja (SD), Andreja Bajuka (NSi), Karla Erjavca (DeSUS) in Gregorja Golobiča (Zares) do zaključka redakcije nismo prejeli. Iz LDS pa so nam sporočili, da je predsednica Katarina Kresal že odšla in je do konca leta ne bo več v službi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danilo Türk, Lojzeta Peterleta Milan Kučan Janez Drnovšek Bojan Šrot, Zmago Jelinčič Plemeniti, Janeza Janše Boruta Pahorja Andreja Bajuka Karla Erjavca Gregorja Golobiča Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šrot in Jelinčič o Turku