objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 24. december 2007 ob 11:29

Ocena vlade padla, Kresalova in njena LDS drsita vedno nižje
Damjanićev Vox populi Golobičev Zares utrdil na tretjem mestu, za Pahorjem in Janšo
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Največja opozicijska stranka, Pahorjevi Socialni demokrati, glede na rezultate javnomnenjske raziskave Vox populi, ki jo za PoP TV in Dnevnik opravlja agencija Ninamedia pod vodstvom Nikole Damjanića, ostajajo na prvem mestu med strankami. Sledi ji največja vladna stranka, Janševa SDS, ki je zabeležila dve odstotni točki nižjo podporo. Več kot polovica vprašanih (57,2 odstotka) ocenjuje delo vlade kot neuspešno, kar je za eno odstotno točko več kot novembra. Kot uspešno je delo vlade ocenilo 34,8 odstotka vprašanih, kar je 2,1 odstotne točke manj kot novembra.
Če bi bile volitve danes, bi SD volilo 31 odstotkov vprašanih, kar je en odstotek več kot novembra. Za SDS bi se med tem odločilo 16,5 odstotka anketiranih (novembra 18,5 odstotka), na tretjem mestu pa je Golobičev Zares, ki bi ga volilo 9,6 odstotka vključenih v raziskavo (novembra 6,8 odstotka). Sledijo Jelinčičeva SNS (6,4 odstotka), LDS Katarine Kresal (šest odstotkov), Šrotova SLS (3,6 odstotka), Bajukova NSi (2,7 odstotka) in Erjavčev DeSUS (1,1 odstotka). Neopredeljenih je 17,1 odstotka anketirancev.
Na lestvici najbolj priljubljenih politikov še vedno vodi novi predsednik Danilo Türk, sledi mu nekdanji guverner banke Slovenije Mitja Gaspari, na tretjem mestu pa je predsednik SD Borut Pahor. Na četrto mesto se je uvrstil ljubljanski župan Zoran Janković, na petem je evropski komisar Janez Potočnik, na šestem mestu je bivši predsednik države Janez Drnovšek, sedmi je poslanec stranke Zares Matej Lahovnik, osmi minister za javno upravo Gregor Virant, deveti predsednik stranke Zares Gregor Golobič in deseti vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Premier Janez Janša je na devetnajstem mestu za poslanko stranke Zares Majdo Širca.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pahorjevi Nikole Damjanića Janševa Golobičev Jelinčičeva Katarine Kresal Šrotova Bajukova Erjavčev Danilo Türk Mitja Gaspari zoran janković Janez Potočnik Janez Drnovšek matej lahovnik Gregor Virant Majdo Širca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ocena vlade padla, Kresalova in njena LDS drsita vedno nižje