objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 31. december 2007 ob 12:44

Janez Janša: Leto 2007 leto najhitrejšega razvoja Slovenije
Staro leto se poslavlja skupaj z mejami Evrope
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Janez Janša je v novoletni poslanici med drugim spomnil na uspešno uvedbo evra. (Foto: Sta)

Leto, ki mineva, bo ostalo zapisano v zgodovino po najhitrejšem razvoju in po najnižji brezposelnosti doslej, je v novoletni poslanici zapisal predsednik vlade Janez Janša. Rast Slovenije se bo v letu 2008 po njegovih napovedih nadaljevala, Slovenija bo utrdila svoj ugled, zdrava rast pa bo omogočila večje plače in pokojnine ter več štipendij za mlade. "Tistim, ki so jih še posebej prizadele podražitve hrane in nekaterih storitev, bomo solidarno pomagali," je v poslanici še napovedal premier.
Staro leto se po Janševih besedah poslavlja skupaj z mejami znotraj Evrope. "Zapomnili si ga bomo predvsem po dogodkih, ki so zaznamovali čas vsakega izmed nas. V spominu pa nam bodo ostali tudi nekateri naši skupni dosežki, prav tako preizkušnje. Stopili smo skupaj ob vodni ujmi, ki je prizadela velik del države. Dokazali smo, da nam ni vseeno, da znamo pomagati, da znamo biti solidarni. Ko sem prvo soboto po razdejanju obiskal Železnike, sem bil tako kot leta 1991 ponosen na Slovenijo. Na stotine prostovoljcev v uniformah in v civilu je pomagalo. Na tisoče vas je darovalo prostovoljne prispevke," poudarja premier in se ob tem zahvaljuje tako za konkretno pomoč kot za občutek povezane skupnosti.
Slovenska gospodarska rast je zdrava, navaja predsednik vlade. Leto, ki mineva, bo ostalo zapisano v zgodovino po najhitrejšem razvoju in po najnižji brezposelnosti doslej. "Kot prvo leto po nastanku države, ki ga bomo zaključili s proračunskim presežkom. Kot leto, ko se po dolgem upadanju število rojstev v Sloveniji ponovno povečuje, in kot leto, ko smo kot prva nova članica Evropske unije uspešno uvedli evro."
"Za vsakega izmed nas pa bo prihajajoče leto predvsem takšno, kakršnega si bomo naredili. Predvsem v naših lastnih rokah so barve za dneve po 1. januarju 2008. Ne dovolimo, da drugi odločajo o tem, kako se počutimo. Na silvestrovo vam želim toplih in iskrenih besed iz plemenitih src, v novem letu pa zdravja, sreče in vse dobro", končuje poslanico predsednik vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Janša: Leto 2007 leto najhitrejšega razvoja Slovenije