objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. maj 2007 ob 12:02

Školč na čelo LDS forsira odvetnico in prijateljico Katarino Kresal
Spremljevalka odvetnika Mira Senice presenetljiva kandidatka za Kacinovo naslednico
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah naj bi nova predsednica LDS postala odvetnica Katarina Kresal, šefica pisarne znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senice, že nekaj časa pa tudi njegova intimna prijateljica. Senica in Kresalova sta se spoznala pred leti, ko je Senica zastopal famozno ameriško telekomunikacijsko podjetja Vega (Western Wireless), Kresalova pa je bila tam šefica pravne službe. Kot je znano, je Vega kasneje zoper državo Slovenijo vložila enormno odškodninsko tožbo, potem ko ji je na slovenskem tržišču poslovno povsem spodletelo. Kresalova je sicer strokovnjakinja za gospodarsko pravo, toda na političnem prizorišču je popolna neznanka.
Edino, kar je Kresalovo doslej povezovalo s politiko, je njeno druženje z Jožefom Školčem, vodjo poslanske skupine LDS, in Mirkom Bandljem, nekdanjim ministrom in generalnim sekretarjem v vladi Janeza Drnovška in Toneta Ropa. Školč in njegova soproga Tanja Pak ter Miro Senica in Katarina Kresal so namreč veliki družinski prijatelji, medtem ko se z Bandljem družijo v Lions klubu Ilirija.
Katarino Kresal za predsednico LDS seveda forsira Školč (v primeru njene izvolitve bi stranko de facto vodil on), kot kandidatka pa se bo članom sveta LDS predstavila na četrtkovi seji, kjer bodo razpravljali tudi o pripravah na volilni kongres.

Za predsedniško mesto se prav tako zanima sedanji podpredsednik LDS in nekdanji minister za zdravje Dušan Keber. Naši viri trdijo, da je predsednik LDS v odstopu Jelko Kacin bolj naklonjen Kebru kot Kresalovi, čeprav Keber uradno še ni kandidat, medtem ko predsednik sveta in poslanec Aleš Gulič podpira Kresalovo. Slednja se je že srečala z najožjim vrhom stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Mira Senice Jožefom Školčem Mirkom Bandljem Janeza Drnovška Toneta Ropa Tanja Pak dušan keber Jelko Kacin Aleš Gulič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Školč na čelo LDS forsira odvetnico in prijateljico Katarino Kresal